10ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (αλλά και για έφηβους-ενήλικες)

14/12/2014

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (http://skaki.wikidot.com) σε συνεργασία με το 5ο, 8ο, 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ), διοργανώνει αγώνες γρήγορου σκακιού (Rapid) για ΝΕΟΥΣ σκακιστές οι οποίοι είναι μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά από 13 έως 99 χρονών. Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι εκλογές για την επιλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σκακιστικού Συλλόγου μας.

Έναρξη αγώνων-χώρος αγώνων: Κυριακή 14/12/2014 στις 11.00 π.μ. στο χώρο του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (17ης Νοέμβρη 2 - Εύοσμος). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο χώρο των αγώνων από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.

Κατηγορίες: Θα διεξαχθούν τρία ανεξάρτητα τουρνουά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, και Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού) και ένα ανεξάρτητο τουρνουά για έφηβους-ενήλικες με ξεχωριστές βραβεύσεις για το καθένα.

Συμμετοχή:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ελεύθερη για κάθε μαθητή και μαθήτρια δημοτικού σχολείου χωρίς δελτίο σκακιστή ή με δελτίο χωρίς διεθνές ΕΛΟ ή με ελληνικό ΕΛΟ μέχρι 1010.
β) Για έφηβους-ενήλικες, ελεύθερη για κάθε άτομο χωρίς δελτίο σκακιστή ή με δελτίο με ελληνικό ΕΛΟ μέχρι 1020.

Βραβεύσεις:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: Μετάλλια στο 1ο, 2ο και 3ο αγόρι και στο 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας.
γ) Για την κατηγορία εφήβων-ενηλίκων: Μετάλλια στον 1ο, 2ο και 3ο ενήλικα της γενικής κατάταξης και στον 1ο, 2ο και 3ο έφηβο (μαθητή Γυμνασίου-Λυκείου) της γενικής κατάταξης.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων.

Χρόνος σκέψης: 15΄ λεπτά συν 3΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση o κάθε παίκτης (για όλη την παρτίδα).

Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: 1. Ειδική βαθμολογία ισόβαθμων εφόσον έχουν παίξει μεταξύ τους. 2. Bucholtz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 3. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 4. Αριθμός νικών με τα μαύρα.

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. Σκακιστικού Συλλόγου Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Κληρώσεις-Διαιτητές: Γαλάνης Γεώργιος, Πατεράκης Αριστείδης.

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση αγώνων.
Πληροφορίες: Δ/ντές του 5ου, 8ου και 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου.
καθημ. 8-10π.μ 2310709326, 2310763661


Στο 10ο τουρνουά του Συλλόγου μας συμμετείχαν 116 σκακιστές (27 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, 30 της Γ΄ και Δ΄ τάξης, 29 της Ε΄ και ΣΤ΄ και 30 "μεγάλα παιδιά". Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα: Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄ και μεγάλοι.
Στο τουρνουά χρησιμοποιήθηκαν οι σκακιέρες του Συλλόγου μας, ενώ τα σκακιστικά ρολόγια, μας τα δάνεισε η Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. και ο προπονητής σκακιού κ. Τσαρουχάς. Υπεύθυνος κληρώσεων ήταν ο κ. Γαλάνης Γεώργιος, Δ/ντής αγώνων ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και διαιτητής ο Πατεράκης Αριστείδης με βοηθούς τη Γαλάνη Άννα, Γαλάνη Δήμητρα, Πατεράκη Μανώλη και Πατεράκη Κλεοπάτρα, ενώ για άλλη μια φορά μας βοήθησε ο κ. Ζαπουνίδης Θωμάς (σκακιστής-εκπ/κός αγγλικών στο 3ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου). Τέλος πολύτιμη ήταν η παρουσία του κ. Τσαρουχά Βασίλη και Ουσταμπασίδου Λένας, οι οποίοι βοήθησαν στις αίθουσες των αγώνων.


1.1 2 3 4 5 6 7 8 9
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License