1η Σχολική Σκακιστική Εκδήλωση "ΦΑΤΟ"

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

10/5/2015

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (http://skaki.eu) σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 17ης Περιφέρειας ΠΕ Θεσσαλονίκης κ.Κέκια Μέλλω, τα Δημοτικά Σχολεία της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, διοργανώνει αγώνες σκακιστικού παιχνιδιού ΦΑΤΟ για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Έναρξη αγώνων-χώρος αγώνων: Κυριακή 10/5/2015 στις 10.45 π.μ. στο χώρο του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (17ης Νοέμβρη 2 - Εύοσμος).

Κατηγορίες: Θα διεξαχθούν τρία ανεξάρτητα τουρνουά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, και Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού).

Συμμετοχή: Ελεύθερη για κάθε μαθητή και μαθήτρια δημοτικού σχολείου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στη δ/νση: http://skaki.wikidot.com ή http://skaki.eu ή ΕΔΩ μέχρι το Σάββατο 9-5-2015 και ώρα 18:00. Η επικύρωση των συμμετοχών θα γίνει στο χώρο των αγώνων πριν από την έναρξη από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. Ανώτερος αριθμός συμμετοχών 160 μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η λίστα των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στη σελίδα του Συλλόγου http://skaki.eu το Σάββατο 9-5-2015 μετά τις 20:00.

Βραβεύσεις: Μετάλλια στο 1ο, 2ο και 3ο αγόρι και στο 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 6 γύρων.

Χρόνος σκέψης: Μέχρι 25 λεπτά για κάθε παρτίδα. Μετά το πέρας των 25 λεπτών, στις παρτίδες που δεν έχουν λήξει, θα μετρηθούν τα πιόνια των αντιπάλων. Νικητής θα είναι εκείνος που θα έχει τα λιγότερα πιόνια.

Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: 1. Ειδική βαθμολογία ισόβαθμων εφόσον έχουν παίξει μεταξύ τους. 2. Bucholtz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 3. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 4. Αριθμός νικών με τα μαύρα.

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. Σκακιστικού Συλλόγου Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Κληρώσεις-Διαιτητές: Γαλάνης Γεώργιος, Πατεράκης Αριστείδης.

Κανόνες του παιχνιδιού: Το παιχνίδι παίζεται με τους κανόνες που μπορείτε να βρείτε στη δ/νση: http://skaki.wikidot.com/fato

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση αγώνων, η οποία μπορεί να τροποποιήσει τον αριθμό των γύρων.
Πληροφορίες: Δ/ντές του 5ου, 8ου και 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου.
καθημ. 8-10π.μ 2310709326, 2310763661


Στο 1ο τουρνουά "ΦΑΤΟ" του Συλλόγου μας συμμετείχαν 123 μαθητές (από τις 201 ηλεκτρονικές δηλώσεις) και συγκεκριμένα 40 από την Α΄-Β΄(τελική κατάταξη), 53 από τη Γ΄-Δ΄(τελική κατάταξη) και 30 από την Ε΄-ΣΤ΄(τελική κατάταξη). Ίσως ήταν η καλύτερη σκακιστική εκδήλωση του συλλόγου μας, τόσο από συμμετοχές, όσο και από οργάνωση, διάθεση και κλίμα (αν και μας πρόδωσε 2-3 φορές ο υπολογιστής και ο εκτυπωτής). Τα παιδιά χάρηκαν το συγκεκριμένο παιχνίδι στις αίθουσες, ενώ ο καιρός βοήθησε και στα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου ήταν εκεί από νωρίς (κι έφυγε τελευταίος). Ήταν ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, αφού μας προμήθευσε τα μετάλλια, ενώ μοίρασε σε κάθε παιδί από ένα λουλούδι-γλαστράκι για τη γιορτή της μητέρας.
Τέλος πολύτιμη ήταν η προσφορά των μαθητριών του 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου Μαρίας, Βιβής, Γεωργίας και Βάγιας, οι οποίες βοήθησαν στις αίθουσες των αγώνων.

5 2 6 4 1 3
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License