5ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά Σκακιού Γαλήνης-Ωραιοκάστρου

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (αλλά και για έφηβους-ενήλικες)

Γαλήνη, 10/6/2018

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ), διοργανώνει αγώνες γρήγορου σκακιού (Rapid) για ΝΕΟΥΣ σκακιστές οι οποίοι είναι μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά από 13 έως 99 χρονών.

Έναρξη αγώνων- χώρος αγώνων: Κυριακή 10/6/2018 στις 10.45 π.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου (Λεμονιάς Άλσους, Γαλήνη)

Κατηγορίες: Θα διεξαχθούν τρία ανεξάρτητα τουρνουά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, και Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού) και ένα ανεξάρτητο τουρνουά για έφηβους-ενήλικες με ξεχωριστές βραβεύσεις για το καθένα.

Συμμετοχή:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: ελεύθερη για κάθε μαθητή και μαθήτρια δημοτικού σχολείου,
β) Για έφηβους-ενήλικες: ελεύθερη για κάθε άτομο. Οι Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στη δ/νση: https://docs.google.com/forms/d/1gvmBsylN58b46GPf7zIexztoZ0ruty2-18zcfTgb1Og/edit μέχρι το Σάββατο 9-6-2018 και ώρα 11:00 π.μ. Δεν θα υπάρξει επικύρωση συμμετοχών, ενώ όσοι αργήσουν θα παίξουν από το 2ο γύρο.

Ανώτερος αριθμός συμμετοχών 120 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βραβεύσεις:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: στο 1ο, 2ο και 3ο αγόρι και στο 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας.
β) Για την κατηγορία εφήβων-ενηλίκων: Μετάλλια στον 1ο, 2ο και 3ο ενήλικα της γενικής κατάταξης και στον 1ο, 2ο και 3ο έφηβο (μαθητή Γυμνασίου-Λυκείου) της γενικής κατάταξης. Μετάλλια στην 1η έφηβη και στην 1η ενήλικη.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων.

Χρόνος σκέψης: 10΄ λεπτά συν 3΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση o κάθε παίκτης (για όλη την παρτίδα).

Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: (α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων, (β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου), (γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων), (δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Κληρώσεις: Γαλάνης Γεώργιος

Διαιτητές: Γεράση Άννα, Γιαννοπούλου Ναταλία, Ζάγκας Βάιος, Πατεράκης Αριστείδης, Κληματσίδας Θεοχάρης.

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση αγώνων, η οποία μπορεί να τρο-ποποιήσει τον αριθμό των γύρων.
Πληροφορίες: 6977351251, 2310763661, 6977081414 και http://skaki.eu

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License