9ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (αλλά και για έφηβους-ενήλικες)

28/09/2014

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (http://skaki.wikidot.com) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το Δ/ντή του 8ου Δημ. Σχολείο Ευόσμου και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ), διοργανώνει αγώνες γρήγορου σκακιού (Rapid) για ΝΕΟΥΣ σκακιστές οι οποίοι είναι μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, αλλά και ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ για μεγαλύτερα παιδιά από 13 έως 99 χρονών.

Έναρξη αγώνων-χώρος αγώνων: Κυριακή 28/09/2014 στις 10.45 π.μ. στο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (17ης Νοέμβρη 2 - Εύοσμος). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο χώρο των αγώνων από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.

Κατηγορίες: Θα διεξαχθούν τρία ανεξάρτητα τουρνουά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, και Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού) και ένα ανεξάρτητο τουρνουά για έφηβους-ενήλικες με ξεχωριστές βραβεύσεις για το καθένα.

Συμμετοχή:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ελεύθερη για κάθε μαθητή και μαθήτρια δημοτικού σχολείου χωρίς δελτίο σκακιστή ή με δελτίο με ελληνικό ΕΛΟ μέχρι 1010.
β) Για έφηβους-ενήλικες, ελεύθερη για κάθε άτομο χωρίς δελτίο σκακιστή ή με δελτίο με ελληνικό ΕΛΟ μέχρι 1020.

Βραβεύσεις:
α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: στο 1ο, 2ο και 3ο αγόρι και στο 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας.
γ) Για την κατηγορία εφήβων-ενηλίκων: Μετάλλια στο 1ο, 2ο και 3ο της γενικής κατάταξης.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων.

Χρόνος σκέψης: 15΄ λεπτά συν 3΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση o κάθε παίκτης (για όλη την παρτίδα).

Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: 1. Ειδική βαθμολογία ισόβαθμων εφόσον έχουν παίξει μεταξύ τους. 2. Bucholtz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 3. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 4. Αριθμός νικών με τα μαύρα.

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. Σκακιστικού Συλλόγου Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Κληρώσεις-Διαιτητές: Γαλάνης Γεώργιος, Πατεράκης Αριστείδης.

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση αγώνων.
Πληροφορίες: Δ/ντές του 8ου και 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου.
καθημ. 8-10π.μ 2310709326, 2310763661


Στο 9ο τουρνουά του Συλλόγου μας συμμετείχαν 97 σκακιστές (18 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, 20 της Γ΄ και Δ΄ τάξης, 31 της Ε΄ και ΣΤ΄ και 28 "μεγάλα παιδιά". Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα: Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄ και Ε΄-ΣΤ΄.
Στο τουρνουά παρευρέθηκε για άλλη μια φορά και ο πρώην Δήμαρχος του Κορδελιού-Ευόσμου κ. Λαφαζανίδης.
Στο τουρνουά χρησιμοποιήθηκαν οι σκακιέρες του Συλλόγου μας, ενώ τα σκακιστικά ρολόγια, μας τα δάνεισε η Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. και η Χ.Α.Ν.Κ. Υπεύθυνος κληρώσεων ήταν ο κ. Γαλάνης Γεώργιος, Δ/ντής αγώνων ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και διαιτητής ο Πατεράκης Αριστείδης με βοηθούς τη Γαλάνη Άννα, Γαλάνη Δήμητρα, Πατεράκη Μανώλη και Πατεράκη Κλεοπάτρα. Πολύτιμη ήταν επίσης η βοήθεια του κ. Ζαπουνίδη Θωμά (εκπ/κού αγγλικών στο 3ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου).


1.1 2 3 4 5 6
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License